entete-default.jpg
FR   EN   NL

Musea

In het hart van de Ardennen is Herbeumont het ideale startpunt om de geschiedenis te herontdekken

< Terug naar lijst

Adres

chaussée de Namur, 42
6840 Verlaine

Contact

Audin Alain et Eliane
La ferme des Sanglochons
Tel : +32(0)471 67 95 11
Tel : +32(0)61 22 22 33
Fax : +32(0)80 64 38 80

fermedessanglochons@gmail.com
www.sanglochon.be


Zie het plan
RestaurantBarParkingBusparkingWifi
Huisdieren niet toegelaten
Onthaal in het Frans

Le musée vivant du jambon   

cgsi_1bc2dcfe5609b3c00d7dd4e91b3c1ad0.img
cgsi_e120bd2a4385d0059681d5eff4473bc9.img
cgsi_7ddf643cab7fd37d94907b03e421c4bd.img
cgsi_f6760054ba5d00c349789aeb5135b1fe.img
cgsi_da7295ffb7658f900531bd9df467941c.img
cgsi_dcb7f557bb82d28483a4f730fc45f424.img
cgsi_1bc2dcfe5609b3c00d7dd4e91b3c1ad0.img
cgsi_e120bd2a4385d0059681d5eff4473bc9.img
cgsi_7ddf643cab7fd37d94907b03e421c4bd.img
cgsi_f6760054ba5d00c349789aeb5135b1fe.img
cgsi_da7295ffb7658f900531bd9df467941c.img
cgsi_dcb7f557bb82d28483a4f730fc45f424.img

Beschrijving

In Verlaine, in de "Ferme des Sanglochons" proeft u de produkten afkomstig van een"speciaal" dier. De "sanglochon" kruising tussen een varken (cochon) en een everzwijn (sanglier). In deze Ardense herberg mag u niet alleen proeven maar krijgt u ook informatie over het zouten, het roken en het drogen van de charcuteries van het land die eveneens de specialiteiten van het huis zijn.

  • Sinds eeuwen is ham in de Ardennen een gelegenheids etenswaar dat men bij speciale occasies, bij parochiale feesten, bij familiale banketten, kermissen of bij het bezoek van een bezoeker die men graag ontving, aanbood. Deze charcuterie dankt haar reputatie aan de manier waarop men het dier voedde en de wijze waarop men deze rookte. Hespen en worsten droogden of werden gerookt boven een vuur van genever-, brem en heidetakken. in de "Sanglochon" zult u kunnen genieten van de gezouten produkten en andere streekprodukten.
  • Openingstijden (gratis)

Services

Utilisez CTRL + Molette pour zoomer